DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİNDE MART AYI

Öğrencilerin kelime dağarcıklarını geliştirmek kelimelerin anlamlarını ve kullanımlarını pekiştirmek tematik kelimeler arasında bağlantı kurmalarını sağlamak  ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla kitaplardan bilemediğimiz ya da hali hazırda bildikleri kelimeleri görselleştirerek tematik kartlar oluşturuldu.Etkileşimli kitap okuma yönteminde belirlenen bilinmeyen kelimeler için Söyle-Çiz etkinliği gerçekleştirildi.Bilinmeyen kelimeler temalar bağlamında ayrıştırıldı.Bu sayede öğrencilerin kelimeler arasındaki bağlantıları daha kolay kurmaları sağlandı. Hazırlanan kartlar ile Düşün-Bul, Uyaklı Kelime Söyle, Eş/Zıt Anlamlı Kelimeyi Söyle etkinliklerinden uygun olanları uygulandı.

Bu etkinlikler ile öğrencilerin kelimeleri daha iyi öğrenmeleri ve pekiştirmeleri sağlandı.

02-04-202402-04-202402-04-2024