O´NUN İZİNDE E-TWINNING PROJESİ EBA HABERDE YER ALDI

Antalya Mürüvet Alpagot Anaokulu da O´nun izinde adlı etwinning projesinde yerini aldı.

Eylül ayından itibaren O´NUN İZİNDE adlı eTwinning projesinin yürütüldüğü ANTALYA Mürüvet Alpagot Anaokulu Lokum Sınıfı´nda etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

ANTALYA- Mürüvet Alpagot Anaokulu Lokum Sınıfı´nda Eylül ayı itibariyle uygulanmaya başlayan O´NUN İZİNDE adlı eTwinning projesi farklı etkinlik ve çalışmalarıyla devam ediyor. Projeye 5 yaş grubu Lokum Sınıfı öğrencileri ile dahil olan Makbule ALTINOK BOZKURT Atatürk resimlerinden oluşan sanat çalışmaları da planlayarak mayıs ayında proje sergisi açacaklarını belirtti ve proje hakkında bilgi verdi.
Proje hakkında
Projemiz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün doğumundan, ölümüne kadar geçen süre içerisinde tanımak ve tanıtmaktır. Ayrıca iz bıraktığı mekânları, şehirleri, ülkeleri takip ederek öğrenmek, milli mücadele yılları, kişisel özellikleri, bilim ve teknik anlayışı, anıları, Cumhuriyet yönetimine verdiği önem, 10 Kasım´ın, 23 Nisan ´19 Mayıs´ın anlam ve önemi üzerinde durularak Mustafa Kemal Atatürk´ü öğrencilerimize tanıtmayı, anlatmayı ve onu yaşatmayı amaçlamaktadır.

Proje hedeflerimiz
1. Öğrencilerimizinden kültürlerine sahip çıkmaları hedeflenmektedir.
2. M.K. Atatürk´ün Ülkemize yaptığı hizmetleri tanımalarını sağlamak.
3. M.Kemal Atatürk´ün hayatı Ile Ilgili olayları kronolojik sıraya göre kavramalarını sağlamak.
5. Atatürk´ün Cumhuriyet Yönetimine bakışını anlatmak.
6. Atatürk´ün öğrenim gördüğü okullar, eğitim hayatını araştırarak Atatürk´ün eğitim-öğretime verdiği önemi kavramalarını sağlamak.
7. Atatürk´ün Milli Mücadeledeki rolünü kavratmak,
8.Web 2. araçlarını kullanmalarını sağlamak.

Beklenen sonuçlar
1- Vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak,
2- Cumhuriyete sahip çıkacak nesiller yetiştirmek
3- Atatürk´ün vatanı ve milleti için sunulması görüşmelerini sağlamak.
4- Evrensel değerlere uygun, bireyler yetiştirmek.
5- Öğrencilerin iletişim, araştırma, problem çözme becerileri geliştirilmesi.
6- İşbirliği yapmaları ve birbirlerine saygılı davranmalarını sağlamaktır.
7- Teknolojiyi kullanabilmelerine izin verir.